Personeel

Personeel


De klok rond staat een gedreven team voor u klaar dat zich inzet voor een kwalitatieve zorgverlening.Een 65-tal teamleden bouwen elke dag aan een goede zorg.


Op multidisciplinaire wijze en in nauw overleg met uw huisarts en onze coördinerend raadgevend arts (Dr. Declercq) wordt de best mogelijke individuele zorg aangeboden.


DIRECTIECharlotte, onze directeur, staat in voor het dagelijkse bestuur en beleid. U kan met allerhande vragen bij haar terecht. Zij staat u graag te woord tijdens de kantooruren of na afspraak.


DIENSTHOOFD KEUKEN/ONDERHOUD


De dienst keuken en onderhoud staat onder leiding van Christophe. Hij staat in voor de opmaak van de menu's, bestellingen en controle op het naleven van de HACCP-wetgeving.


HOOFDVERPLEEGKUNDIGEN


Ons woonzorgcentrum telt twee hoofdverpleegkundigen.
Ringo (afdeling Duinen en Zandbank) en Nico (afdeling Vismijn en Vuurtoren).
Zij zullen in samenspraak met hun team dat bestaat uit verpleeg- en zorgkundigen alles in het werk stellen om het de bewoner zo aangenaam mogelijk te maken.


SOCIALE DIENSTIlse, ons maatschappelijk assistente, zal als eerste contact nemen met de
kandidaat-bewoner en/of de familie. Zij geeft de nodige informatie en volgt hem/haar op tijdens het volledige proces van opname.
Ook tijdens het verblijf is Ilse een belangrijk aanspreekpunt.


ADMINISTRATIE


Voor alle inlichtingen aangaande administratieve aangelegenheden kan je terecht bij onze onthaalbediende Lindsy of hoofd administratie en boekhouding Wendy.

KINESITHERAPIE


In huis zijn er drie kinesitherapeuten: Anja, Katia en Koen. Zij staan in voor de behandelingen van RVT-bewoners. Ze geven de mogelijkheid aan de bewoners om via bewegingstherapie hun motorisch vermogen te behouden of te verbeteren. Ze bieden zowel groeps- als individuele therapie aan.

ANIMATIE


Onze animatiedeskundige Nathalie, biedt heel wat activiteiten aan. Zowel individueel als in groep. Van verwenmomenten tot kookactiviteiten en van muzikale optredens tot reminiscentie. Daarnaast worden er op regelmatige basis avondactiviteiten en uitstappen gepland.

ERGOTHERAPIEDe ergotherapeute Katrien, zorgt voor de meest geschikte aanpak bij het uitvoeren van de taken tijdens het dagelijkse leven en dit in functie van de beperkingen van de bewoners.

Verder staat ze in voor boeiende activiteiten in nauwe samenwerking met de animatie.


VERPLEGING EN VERZORGING


Het verplegend en verzorgend personeel is 24 uur op 24 aanwezig. Als bewoner kan je op elk moment - zowel overdag als tijdens de nacht - beroep doen op deze teamleden. Zij staan in voor de dagdagelijkse zorg, maar gaan hierbij zeer individueel te werk. Binnen deze groep hebben we verschillende referentiepersonen die zich hebben gespecialiseerd in diverse facetten in de zorg (diabetes, wondzorg, palliatieve zorg, hygiëne,...) wat ook een meerwaarde biedt voor de bewoner.

LOGOPEDIE


Onze logopediste Kelly, gaat na welke communicatie en/of slikproblemen er bestaan bij de bewoners. Ze geeft advies bij maaltijdbegeleiding en ontwikkelt mogelijkheden aan de bewoners om beter te communiceren.

ONDERHOUD


Het onderhoudspersoneel staat in voor de netheid en hygiëne van de kamers en de gemeenschappelijke ruimtes. Dagelijks wordt de kamer opgefrist en wekelijks grondig schoongemaakt.

TECHNISCHE DIENST


Onze klusjesman Philippe, kan u bijstaan tijdens de verhuis en helpen met de inrichting van uw kamer en tijdens het verblijf van dienst zijn voor eventuele kleine problemen en klusjes van technische aard.

KEUKEN


Achter het fornuis hebben we afwisselend twee koks Carine en Steven, die instaan voor het bereiden van de warme maaltijden. De maaltijdbedeling en het smeren van de boterhammen wordt verzorgd door de keukenmedewerkers.